V 1.A umíme připravit pohoštění pro rodiče
Před samotnou přípravou tiramisu se děti účastní do výuky o tom, se jídlo k nám dostává. Povídaly si o tom, jak různé suroviny cestují od zemědělců až na naše stoly. Děti se dozvěděly, jak se pěstuje obilí, jak se sklízí a dále zpracovává. Viděly také zajímavé video o tom, jak se obilí mele na mouku.
Dalším krokem bylo poznání toho, jak se vyrábí máslo. Děti viděly proces stloukání másla a dozvěděly se, že tento tradiční postup lze stále provádět i doma. Viděly, jak se smetana mění v máslo a jak se poté tvoří do kostek.
S těmito znalostmi se děti cítí připraveny pustit se do přípravy tiramisu. Pod vedením své učitelky, asistentky a jedné z maminek si připravily všechny potřebné suroviny: čerstvé jahody, piškoty, mascarpone, smetanu a trochu cukru. Každé dítě mělo svůj kelímek, do kterého postupně skládaly vrstvy tiramisu.
Společně se rozhodly, že jim připravíme tiramisu do kelímku s čerstvými jahodami. Tato aktivita nejen že děti bavila, ale také jim poskytla příležitost naučit se něco nového o původu a zpracování potravin.
Před samotnou přípravou tiramisu se děti účastní do výuky o tom, se jídlo k nám dostává. Povídaly si o tom, jak různé suroviny cestují od zemědělců až na naše stoly. Děti se dozvěděly, jak se pěstuje obilí, jak se sklízí a dále zpracovává. Viděly také zajímavé video o tom, jak se obilí mele na mouku.
Dalším krokem bylo poznání toho, jak se vyrábí máslo. Děti viděly proces stloukání másla a dozvěděly se, že tento tradiční postup lze stále provádět i doma. Viděly, jak se smetana mění v máslo a jak se poté tvoří do kostek.
S těmito znalostmi se děti cítí připraveny pustit se do přípravy tiramisu. Pod vedením své učitelky, asistentky a jedné z maminek si připravily všechny potřebné suroviny: čerstvé jahody, piškoty, mascarpone, smetanu a trochu cukru. Každé dítě mělo svůj kelímek, do kterého postupně skládaly vrstvy tiramisu.